distractie de zilele constantei 2024

Constanța a fost timp de 5 zile destinația perfectă pentru distracție

Constanța a fost timp de 5 zile destinația perfectă pentru distracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Ateliere logic-school, Usborne Montessori pentru copii, Art & Storytelling at the Farm, ateliere de creație, momente teatrale de reconstituire documentar-istorică, activități sportive, acțiuni de plantare, vizionare de filme în aer liber și multe altele au fost organizate în cartiere, parcuri, pe faleză și pe bulevardul Tomis.

Unul dintre punctele fierbinți a fost cartierul Inel 2, în zona primei păduri urbane din Constanța, unde distracția și activitățile creative au fost la ele acasă. Timp de 2 zile, sâmbătă și duminică, 18 și 19 mai, peste 1.100 locuitori din cartierul Inel 2 Constanța, au participat la o serie de activități pentru toate vârstele, dedicate comunității locale.

Primăria Constanța, alături de Asociația Act for Tomorrow și OMV Petrom, au organizat ateliere de plantat flori perene și pictură pe sacoșe reutilizabile din pânză, sesiuni de îngrijire a arborilor și plantarea de trandafiri și arbuști decorativi, care vor aduce mai multă culoare zonei, iar la prânz un picnic în aer liber, deschis comunității. Seara, participanții au dansat și s-au relaxat cu muzică bună live pusă la dispoziție printr-un autobuz supraetajat, iar ambele zile s-au încheiat cu o vizionare de filme, într-un cinematograf în aer liber, organizat în acest spațiu. Activitățile recreative din weekend s-au desfășurat în zona în care urmează să fie amenajate un loc de joacă și un teren de sport.

Pentru amenajarea zonei au fost depuse eforturi considerabile în ultimul an. Pe termen mediu și lung, locuitorii se vor bucura de mai multe facilități în acest spațiu verde: un teren de fotbal, o pictură murală, o pistă de alergat și un loc de joacă pentru copii.

Ateliere în aer liber, momente teatrale de reconstituire documentar-istorică și multe activități sportive au fost organizate și în Parcul Arheologic, în Parcul Far, Parcul Poarta 6, CET, piațeta Badea Cârțan și Parcul Dragoslavele.