ziua dobrogei 2023

Ziua Dobrogei 2023

Dobrogea, acel colț bătrân și fermecător dintre Dunăre și Marea Neagră, sărbătorește 145 de ani de la întoarcerea sa la Patria-mamă într-un mod spectaculos. Cu ocazia Zilei Dobrogei, Constantenii si nu numai, sunt invitati la un eveniment special ce va avea loc marți, 14 noiembrie, începând cu ora 17:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Vă așteaptă o seară plină de emoție, cultură și gastronomie, toate sub umbrela documentarului captivant FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA.

Dobrogea, o comoară nespus de bogată în peisaje de poveste, istorie și tradiții, continuă să fascineze atât localnicii, cât și vizitatorii de pretutindeni. Acest ținut fermecător a fost subiectul documentarului realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, FLAVOURS OF ROMANIA-DOBROGEA. Atracția sa pentru aceste meleaguri a fost transformată într-un film care aduce în prim-plan autenticul românesc, atât din punct de vedere gastronomic, cât și cultural și istoric.

Evenimentul de Ziua Dobrogei va fi onorat de prezența lui Charlie Ottley, care va fi prezent la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” începând cu ora 17:00. Aici, el va împărtăși poveștile din spatele realizării documentarului și va invita publicul într-o călătorie senzațională prin aromele, istoria și cultura autentică a României, cu accent pe frumusețile Dobrogei.

După proiecția documentarului, veți avea ocazia să vă bucurați de spectacole oferite de renumitele ansambluri dobrogene, care vor întregi atmosfera de sărbătoare. Evenimentul este posibil datorită eforturilor conjugate ale Primăriei Municipiului Constanța, Consiliului Județean Constanța și Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Intrarea este liberă, dar numărul locurilor este limitat, așa că vă îndemnăm să vă rezervați locul pentru a vă asigura că faceți parte din această experiență memorabilă.

Haideți să celebrăm împreună frumusețea și bogăția culturală a Dobrogei într-o seară dedicată artei, tradițiilor și deliciilor culinare autentice.