transilvania in topul bloomberg

Transilvania recomandata de Bloomberg ca destinatie turistica

Echipa de jurnaliști de la Bloomberg a inclus Transilvania în topul celor mai frumoase destinații la nivel mondial pentru acest an, oferind călătorilor oportunitatea de a se aventura într-un peisaj bogat în experiențe neobișnuite.

Recomandând explorarea zonei viticole, unde strălucește celebrul vin Fetească Regală , și aventurarea pe traseele montane, Bloomberg subliniază experiențe inedite, precum safariurile pedestre în pădure pentru a admira urșii bruni, ritualul revigorant al băilor cu fân pentru detoxifiere și rugăciunile liniștitoare alături de călugări.

Cu toate că mitul lui Dracula este prezent, jurnaliștii de la Bloomberg insistă asupra necesității de a vizita legendarul Castel Bran și numeroasele biserici medievale din regiune. În plus, se recomandă planificarea călătoriei în perioadele mai puțin aglomerate, precum lunile septembrie și octombrie, pentru a profita de atmosfera plăcută și de culorile vibrante ale toamnei în Carpați.

În clasamentul global realizat de Bloomberg, România ocupă onorabilul loc 7, precedată de destinații precum Quito (Ecuador), Boston (SUA), Republica Dominicană, Aspen (SUA), Busan (Coreea de Sud) și Argentina.

articol preluat de pe portalul – cluj360.ro – stiri turism Cluj