insula lui ovidiu

Insula lui Ovidiu

Insula Ovidiu, locul unde a fost exilat poetul latin Publius Ovidius Naso, de catre imparatul Octavian Augustus, este situata in lacul Siutghiol , la cca 500 metri de orasul Ovidiu.

Insula are o suprafata de cca 26.000 m2, cea mai mare parte fiind amenajata in scop turistic. In urma cercetarilor facute pe insula, s-au gasit urme ale unor asezari omenesti datand din perioada geto-daca. Insula a fost locuita de-a lungul veacurilor de comunitati daco-getice si colonisti greci.

Insula Ovidiu este situata la 500 metri de orasul Ovidiu si la 5 km de statiunea Mamaia.

Legenda insulei lui Ovidiu

Legenda spune ca in timpul exilului sau, Publius Ovidius Naso, se retragea pe aceasta insula pentru a-si scrie versurile. Astfel, conform legendei, in timpul sederii pe insula Ovidiu ar fi scris celebrele poeme Tristele si Ponticele, unde se regasesc obiceiurile obiceiurile populatiei autohtone geto-dacii. De asemenea conform legendelor, poetul Ovidius, a fost inmormantat pe aceasta insula, insa pana in acest moment nu au fost gasite dovezi certe.

Cum ajungi la insula lui Ovidiu

Accesul pe insulă se face de la debarcaderul Ovidiu aflat vis-a-vis de Cazino cu vaporaşul sau cu şalupele . Vaporaşul are programate curse la interval de două ore. Pana sa ajungeti pe insula va asteapta o plimbare linistita pe lac. Plimbarea pe Lacul Siutghiol dureaza puţin peste treizeci de minute. Pe Insula lui Ovidiu este amenajat un frumos complex turistic.

Pe insula puteti face plimbari pentru a admira peisajele.